Dr. Kálmán Kinga

Dr. Kálmán Kinga
Társult ügyvéd | Adatvédelmi szakértő
+36 1 439 11 66

2009-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán summa cum laude minősítéssel diplomázott. 2009 szeptemberében ügyvédjelöltként kezdett el dolgozni a Dr. Lukács László és Társai Ügyvédi irodánál, majd 2013-tól önállóan bejegyzett ügyvédi irodájával már állandó megbízottként végezte szakmai munkáját. 2015-ben csatlakozott társult ügyvédként az ECOVIS magyarországi jogi csapatához.

Jogi szakterületei közé tartozik a társasági jog a cégalapításoktól a teljes újrastrukturálásig, az ingatlanjog, az adásvételektől és egyéb tulajdonjog-átruházó ügyletektől, az újépítésű és meglévő ingatlanokon történő társasház alapításokon keresztül a kereskedelmi célú bérletekig, illetve az e-kereskedelem és a webshopjog.

A fentieken túl foglalkozik gazdasági szerződési joggal, követeléskezeléssel, munkajoggal és fogyasztóvédelemmel is.

Az adatvédelem területén kiemelkedő szaktudással rendelkezik, az Ecovis Hungary Legal GDPR üzletágának vezetője. Ügyfelei felkérésére szervesen közreműködik a teljeskörű auditok lefolytatásában és a GDPR vállalati szintű implementációjában.

Az adatvédelem és az e-kereskedelem témakörében rendszeresen tart szakmai előadásokat különböző konferenciákon és nyílt szemináriumokon.

Szakmai tevékenységét magyar és angol nyelven végzi.