Joó Gabriella

Joó Gabriella
Adótanácsadó | Adószakértő
+36 1 439 11 66

Joó Gabriella a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Külgazdasági szakán diplomázott, majd 2001-ben adótanácsadói, 2008-ban adószakértői képesítést szerzett. Több, mint 25 éves „Big Four” cégeknél eltöltött tapasztalattal szakterülete a személyi jövedelemadózással és társadalombiztosítással kapcsolatos tanácsadás.

Szakmai pályafutását a PricewaterhouseCoopers Kft. adóosztályán kezdte. Hét évvel később, 1997-ben csatlakozott az Ernst and Young Adóosztályának „Human Capital” részlegéhez, ahol elsődleges feladatai között szerepelt a magyar és külföldi magánszemélyek személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kötelezettségeivel kapcsolatos tanácsadás, a nemzetközi munkavállalás során felmerülő adózási kérdések, adókalkulációk, adóbevallások készítése, tanácsadási projektek menedzselése, az ügyfelek képviselete adóhatósági ellenőrzések során.

2004-től a Deloitte Zrt. adóosztályán menedzserként dolgozott, majd 2006 után a KPMG Tanácsadó Kft. adóosztályán folytatta szakmai tevékenységét a „Global Mobility” csoport szenior menedzsereként.

Főbb szakterületei a személyi jövedelemadó tanácsadás magánszemélyek és társaságok részére, a magyar és uniós társadalombiztosítási kötelezettségekkel kapcsolatos tanácsadás, a nemzetközi kirendelési- és javadalmazási struktúrák, nemzetközi nagyvállalatok részvényprogramjainak adóügyi véleményezése, adótervezés a legköltséghatékonyabb struktúrák kialakítása érdekében.

Jelentős tapasztalatot szerzett a külföldiek magyarországi foglalkoztatásával kapcsolatos adókötelezettségek, valamint a több országot érintő személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kérdések területein.

Tanácsadói munkáját magyar és angol nyelven végzi. Szakmai munkája során jó hasznát veszi francia nyelvtudásának is.

Szakterületeihez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatait rendszeresen megosztja a Jogadó Blog cikkeiben.