Arsboni Legal Fest 2019

2019. október 24. | Események

Az Ecovis Hungary Legal ismét részt vett munkáltatói partnerként a joghallgatók és frissen végzett jogászok számára október 7-8-án megrendezett szakmai eseményen.

Az ezúttal Legal Fest 2019 néven meghirdetett Arsboni rendezvény a szakterület választáson és karrierépítésen túl bőségesen kínált szakmai programokat is az érdeklődőknek: A munkáltatói standok mellett 3 teremben óránként kezdődtek a workshopok, előadások és panel beszélgetések aktuális témákról, mint pl. az EU-s álláslehetőségek, a Lawtech, vagy hogyan lehet saját ügyvédi irodát építeni.

Az Ecovis standon és a Villámrandin helytálló kollégáink a jogi pályakezdés kapcsán új kérdésekkel is szembesültek: Idén a diákokat részleteiben érdekelte a feladatok sokszínűsége és az előrejutási lehetőségek, és külön hangsúlyt kapott a női szemszög az ügyvédi karrierben. Úgy tűnik, a joghallgatók egyre tudatosabban készülnek a szakmai pályafutásukra, és már gimnazistákkal is találkoztunk a Villámrandin ill. az előadásokon.

Az idén is megtartott Szafari rendezvényünkön 15 diákot láttunk vendégül irodánkban, akik nem csupán az „Élő Minecraft az Ecovisban – avagy a bányajog és a kapcsolódó jogterületek valódi jelentősége a gazdasági életben” előadást hallgatták meg dr. Jean Kornél irodavezető equity partnerünktől, hanem fiatal ügyvédjeinkkel, ügyvédjelöltjeinkkel és gyakornokunkkal beszélgetve az irodai mindennapokat is megismerhették.

A Legal Fest 2019-re több mint 800 látogató jelezte érdeklődését előzetesen. A több mint 30 kiállító a legkülönbözőbb területekről érkezett, és a diákok megtöltöttek 11 irodalátogató szafarit.

Külön köszönjük a szervező Arsboninak, hogy egyéni szemszögből bemutathattuk nem csak a partnerré válás útját egy ügyvédi irodában, hanem a kapcsolódó tapasztalatokat is, útmutatásul.