Jog

2020. november 25.
Elkezdődött az év végi társasjáték: Mit kezdjünk a bent ragadt napokkal? Bár idén sokan felhasználták már a szabadságuk nagy részét az állásuk megőrzésére, vannak munkavállalók, akik nem tudták kivenni a szabadnapjaikat, vagy vésztartalékként tették félre eddig. A munkáltatók is hajlamosak lazán kezelni a témát, és nem érzik a felelősségét annak a főszabálynak, miszerint „A szabadságot... »
 
2020. október 28.
Bármikor előfordulhat, hogy ügyvédi szolgáltatást kell igénybe vennünk saját érdekeink képviseletére, családunk és vagyonunk védelmére, vagy éppen vállalkozásunk működtetéséhez. Mivel egy ingatlan adásvétel sem bonyolítható le ügyvéd bevonása nélkül, jó eséllyel legtöbben szembesülünk az ügyvédi megbízás feladataival – ebben a helyzetben pedig hasznos tisztában lennünk a jogi keretekkel.... »
 
2020. szeptember 25.
Valószínűleg számtalan forgatókönyvet készítettünk már fejben arra az esetre, amikor hirtelen nem tudunk bemenni a munkahelyünkre a koronavírussal kapcsolatos bármilyen érintettség miatt. Betegek leszünk mi magunk vagy családtagunk, vagy bárki a gyerek iskolájában, vagy éppen kontaktok voltunk egyik megfertőződött ismerősünknél. És a sor még folytatható. Szeretnénk segíteni abban, hogy... »
 
2020. augusztus 11.
Igen, még bennünket is átverhetnek, ha nem vagyunk elég elővigyázatosak a digitális térben. Megtörtént jogi esettel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a banki adathalászat változatlanul folyik, miközben a csalók módszerei folyamatosan változnak. Hiába az erős, 2-szintű ügyfél-hitelesítés, ki lehet játszani bármelyik rendszert, hisz ezek leggyengébb pontja maga a felhasználó. Két részből... »
 
2020. június 19.
Az online térben már egy ideje feltűnő, hogy megnőtt a saját készítésű termékekkel vagy innovatív szolgáltatásokkal újonnan piacra lépők száma. Sokakat a koronavírus járvány kényszerített erre, de érzékelhetően erősödött a kereslet is a hazai termékekre és szolgáltatásokra. Jogi tanácsot viszont kevesen kérnek a névválasztás előtt, pedig az egyedi, könnyen beazonosítható elnevezéseknek – mint... »
 
2020. május 14.
A veszélyhelyzetre vonatkozó gazdaságvédelmi intézkedések 2 lépcsőben foglalkoztak a munkahelyek megőrzésével. A legutóbbi, április 29-i kormányrendelet jelentősen egyszerűsítette az állami támogatás igénylését a csökkentett munkaidőre, és a munkáltatók tágabb mozgásteret is kaptak. Így a szakemberek rohamtempóban elkezdték áttervezni a megoldási forgatókönyveket, a munkavállalók pedig jobb... »