Könyvelés

Az Ecovis Accounting Kft. 1990-ben alakult Mentor-3000 Kft. néven, tevékenysége elsősorban könyvelési és számviteli szolgáltatás. Felismertük, hogy a piac folyamatos változása és ügyfeleink igénye ennél teljesebb körű szolgáltatást igényel, így a „könyvelés” nálunk nem szigorúan a számlák rögzítését jelenti. Nagy hangsúlyt helyezünk a személyes kapcsolattartásra, hiszen ügyfeleinkkel közös érdekünk, hogy hosszú távú, jó munkakapcsolatot tudjunk kialakítani. Valljuk, hogy a jó könyvelő növeli a cég értékét a naprakész információkkal és a pontos tanácsadással.

Szolgáltatásainkkal a cégalapítástól kezdve az esetleges végelszámolásig végigkövetjük a vállalkozások életét. A könyvelésen felül vállaljuk cégek „első lépéseit” is: alapításukat, a társasági forma megtervezését, a szoros együttműködést az ügyvédi irodával, a cégmódosításokat, azok megszervezését és koordinálását, amelyekhez az adatfelvételtől kezdve az adózási és bejelentési kötelezettségekkel kapcsolatos ügyintézés, a szükséges hivatalokhoz való bejelentkezés mind-mind hozzátartozik. Ügyfelünknek a hozzáértő kollegákkal, szakértőkkel együttműködve így csak annyi a dolga, hogy elhatározza, mit szeretne - a többit ránk bízhatja.

A folyamatos könyvelés mellett a cégeket naprakész információkkal látjuk el, segítséget nyújtunk adókérdésekben és az adóoptimalizálásban is, emellett időben tájékoztatást küldünk az adóváltozásokról, az adófizetésekről és a cég eredményességéről. Társaságunk hatékony szakmai részvétellel támogatja ügyfeleit a felszámolás, a végelszámolás, az átalakulás, az egyesülés, valamint a szétválás különleges folyamataiban is. Kollegáink folyamatosan segítenek eligazodni ügyfeleinknek a jogszabályok útvesztőjében.

Ügyfeleink jellemzően a piac minden területéről érkeznek, így nem specializálódtunk egyes ágazatokra. Erősségünknek tartjuk, hogy lehetőségünk nyílt több iparág specializációival is találkozni, azokban biztos tudást szerezve elmélyülni. Néhány példát említve - a teljesség igénye nélkül - referenciákkal rendelkezünk az alábbi ágazatokban: ingatlanpiac, beruházások, fejlesztések, informatika, tanácsadás, kis- és nagykereskedelmi értékesítés, szállítmányozás, fuvarozás, fitness termékek, dohányboltok üzemeltetése.

Könyvelőprogramunk átfogja a könyvelés teljes vertikumát (könyvelés, bérszámfejtés, adóbevallás, mérlegbeszámoló elkészítése), majd ezek importálását és közzétételét,  hogy aztán interneten továbbításra kerüljenek a NAV és a Céginformációs szolgálat felé.
 Adóellenőrzés során eljárunk ügyfeleink helyett, és segítünk, hogy a lehető legeredményesebb legyen a hatóságokkal a kapcsolattartás.