Könyvvizsgálat

2020. március 10.
A jövőben a gazdálkodó szervezet megválaszthatja a tőkeemelés időpontját, így az nem a bejegyzéssel valósul meg, hanem a választott időponttal. Amennyiben a cégek megadhatják a tőkeemelés időpontját, annak akár előre történő bejegyzése is elképzelhető. Minőség-ellenőrzés az Ecovis Auditnál Az Ecovis Audit Hungary 2020. januárban harmadik alkalommal esett át az Ecovis Európai Központ... »
 
2019. február 06.
Szeretnénk figyelmébe ajánlani néhány fontosabb szakmai újdonságot, valamint a civil szervezetek beszámolóját is érintő rendelet változást. A Könyvvizsgáló Kamara mentori szabályzatának módosulása A mentori értékelést a mentori év végét követő 90 napon belül meg kell küldeni a Kamara részére, valamint nem igazolhatja a szakmai gyakorlatot olyan könyvvizsgáló vagy könyvvizsgáló cég, aki/... »
 
2018. április 20.
Papírmentes NAV Magyarországon 2018-ban – az EU-ban egyedülálló módon – a NAV sikeresen bevezette a papírmentes ellenőrzést. Ez a vállalkozók számára jelentős idő és költségmegtakarítást jelent. Önellenőrzési szándék bejelentése Új nyomtatványra hívjuk fel a kedves ügyfeleink figyelmét (18ONELLB), melyen az önellenőrzés előzetes bejelentésére van lehetőség. Természetesen az előzetes... »
 
2018. január 10.
A külföldi pénzintézeteknél vezetett számlák bejelentése 2018. január 1-jétől minden adózó (Társaság) 15 napon belül írásban köteles bejelenteni külföldi pénzintézetnél vezetett számlaszámait, a pénzintézet nevét, valamint a számla megnyitásának és lezárásának dátumát. Amennyiben bejelentési kötelezettségét elmulasztja, úgy a társaság 600 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújtható... »
 
2018. január 05.
A korábbi 5 év helyett már csak 2 éves időszakig van áfa levonási lehetőségük az adózóknak önellenőrzés nélkül. Érdemi változás történt az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 153/A. § (1) bekezdésében 2016-ban. Ezzel a jogalkotó lerövidítette azt az időszakot, ameddig az adóalanyok a teljesítéssel érintett bevallásuk önellenőrzése nélkül, bármely, elévülési időn... »
 
2017. február 21.
Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2017 januártól Tóth Mariann könyvvizsgáló partnerként csatlakozott az Ecovis Audit szakmai csapatához. A szakember érkezésével az ECOVIS HUNGARY a német szaknyelvet is felsőfokon beszélő új audit partnerrel erősödött. Kiemelt szakterületei a magyar és nemzetközi számvitel, a nemzetközi beszámolók összeállítása (IFRS, HBII, Swiss GAAP FER), és jelentős tapasztalatot... »
 
Feliratkozás News csatornájára