Mediáció

A konfliktusok intelligens kezelése

A közvetítői eljárás, vagy ismertebb nevén a mediáció, olyan alternatív vitarendezési mód, mely kikerüli a bírósági – legyen az rendes vagy választott bíróság – eljárást. A mediáció a konfliktusok rendezésének önkéntes és békés módja, amelyben az ellenérdekű felek egy független és elfogulatlan szakértő személy, a mediátor segítségével hoznak létre egyezséget. Ez a konfliktuskezelési módszer gyorsabb, békésebb, hatékonyabb és költségkímélőbb, mint a hosszan tartó pereskedés.

A közvetítői eljárás lehetőségét Magyarországon a 2002. LV. törvény vezette be. Mediációs tevékenységet a törvény értelmében csak megfelelő – miniszteri rendeletben előírt – szakmai képzésben részt vett, felsőfokú végzettéggel rendelkező személy (vagy az adott személyt foglalkoztató szervezet) láthat el, aki a minisztérium által vezetett közvetítői névjegyzékbe felvételt nyert.

Dr. Zalavári György partner, ügyvédi tevékenysége mellett évek óta sikeresen mediál, elsősorban gazdasági, üzleti konfliktusokkal jelentkező ügyfelek felkérésére.  Szakértő kollegánk és az Ecovis Zalavári Legal Hungary (Ecovis Zalavári Ügyvédi Iroda) megtalálható az Igazságügyi Minisztérium közvetítői névjegyzékében.

Forduljon bizalommal mediátor szakértőnkhöz, aki a megszokottól eltérő, új lehetőségeket kínál Önnek konfliktusa intelligens rendezéséhez.