Hírek

2022. április 28.
Mit tehetünk, ha nem mondanánk le a webshop részéről visszaigazolt megrendelésünkről? Ha ragaszkodunk a kedvező áron hirdetett termékhez, és nem szeretnénk utólag jelzett készlethiány miatt elállni a vásárlástól? Hiszen a webshop a megrendelés visszaigazolása előtt ellenőrizheti a készletet, vagy berendelhet újabb szállítmányt. A teljesítés megtagadására ez nem tűnik jogos indoknak. Mi állhat... »
 
2022. március 31.
Idén április 4-én sokan nem dolgoznak majd a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés egyik speciális esete miatt. Ha Ön szavazatszámláló vagy helyi választási bizottsági tag április 3-án, munkavállalóként mentesül a munkavégzési kötelezettsége alól másnap, és a munkabérét is megkapja. Csak épp nem a munkáltatója állja arra a napra a költségeket. Ha pedig Ön munkáltató, érdemes tisztában... »
 
2022. február 24.
Az Ecovis Hungary Legal hazánkban első ügyvédi irodaként telepített NAAVA-t a tárgyalóba. Ezzel irodánk elindult az egészséges levegő és a szemet gyönyörködtető, fenntartható zöldítés útján.  Beltéri munkakörnyezetünk jó levegőjének biztosítására nemrég választottuk ezt a különleges, innovatív megoldást: Az Ecovis első NAAVA berendezése február elején kezdte meg... »
 
2022. január 27.
A 2022. január 1-én hatályba lépett agrártárgyú módosítások jelentős változást hoztak a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. (Földforgalmi) törvényben. Újraszabályozták a szerződések hirdetményi úton történő közlési és hatósági jóváhagyási eljárásainak kapcsolatát. A megfordult eljárási rend szerint a korábbi gyakorlattól eltérően az adásvételi vagy... »
 
2021. december 21.
Szeretnénk ismertetni egy nagyon fontos és sok társaság számára releváns számviteli rendelkezést, amely 2022. január 1-én lép hatályba. Mindenekelőtt fontos hangsúlyozni, hogy a szóban forgó számviteli törvény módosítás egy régóta húzódó és sokak számára nem egyértelmű, illetve akár félreérthetőnek is nevezhető szabályt tesz egyértelművé 2022-től. Vegyünk egy példát, amikor egy társaság... »
 
2021. november 25.
A munkahelyek koronavírus elleni védelme újabb szintre lépett: 2021. november 1-től a hatályos kormányrendelet biztosítja a jogot a munkáltatónak, hogy dolgozói biztonsága érdekében kötelezővé teheti számukra a SARS-CoV-2 védőoltást. Sok munkáltató még mérlegel és kivár a döntéssel, a munkavállalók pedig személyes meggyőződésük szerint támogatják vagy épp vitatják ezen intézkedés célszerűségét... »