Az AMAHÁZ III. generációs képzőművészeinek búcsúkiállítása

2017. október 11. | Kultúra

Csütörtökön nyílt meg az AMAHÁZ-ból idén kiköltöző III. generáció búcsúkiállítása a ház műtermeiben három évet eltöltő művészek itt készült, válogatott munkáiból.

Kiállító művészek: Bajkó Dániel, Békési Ervin, Csikász Annamária, Gwizdala Dáriusz, Hajas Katinka, Hardi Ágnes, Kovács Olívia, Tettamanti Ádám, Török Judit
Kurátor: Szilágyi Róza Tekla

Az Amadeus Művészeti Alapítvány által létrehozott AMAHÁZ olyan csoportos alkotóműhely, amely a pályakezdő művészek legnagyobb nehézségeire kínál megoldást: alkotó helyet és közösséget, illetve bemutatkozási lehetőséget teremt hazai és nemzetközi szinten egyaránt a fiataloknak.
Van köztük a hagyományokhoz jobban ragaszkodó és attól elrugaszkodó, figuratív és koncepcionális, expresszív és fotorealista, érzéki és hideg-racionális stílusban dolgozó művész is.

A megnyitóról készült fotók csak ízelítőt adnak, a kiállítás 2017. október 20-ig, minden kedden és csütörtökön 14:00-18:00 között megtekinthető (AMATÁR, Budapest III. ker. Veder utca 14.).

A kiállítás támogatója a fiatal magyar képzőművészek támogatását az AMADEUS Művészeti Alapítványon keresztül felvállaló ECOVIS HUNGARY.