Dr. B. Szabó Gábor

Ügyvéd | Senior Partner
+36 1 439 11 66

1985-ben az ELTE ÁJK-n diplomázott, majd 1989-ben jogtanácsosi szakvizsgát tett. Jogtanácsosként négy évig dolgozott a Külkereskedelmi Minisztériumban, majd két évig egy külkereskedelmi cégnél. 1992 eleje óta ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként. Nemzetközi jogi ismereteit európai és amerikai szakmai kurzusokon mélyítette el. 1990-ben két szakmai továbbképzésen vett részt az USA-ban: "1990 Academy of American & International Law" a texasi Dallasban a The Southwestern Legal Foundation szervezésében, valamint a "Making American Democracy Work Trough The Legal Process" című jogi tanfolyam a Crowal & Moring (Washington D.C.) ügyvédi iroda szervezésében. 1992-ben EU jogi ismereteket szerzett az Academy of European Law képzésén, a European University (Firenze, Italy) szervezésében. 

Jogi szakterületei a társasági jog, a társasági adózás, a nemzetközi adótervezés, és a bizalmi vagyonkezelés (trust). Széleskörű tapasztalatokkal rendelkezik a bel- és külföldi társaságok megalapításában és bejegyeztetésében, a társaságok működtetésében való közreműködés területén és a társasági adózás megtervezésében és optimalizálásában. Sokéves nemzetközi gyakorlattal a háta mögött elismert szakértője a magyar bizalmi vagyonkezelés meghonosításának, a bizalmi vagyonkezelési szerződések összeállításának és a bizalmi vagyonkezelési folyamatok megtervezésének.

Rendszeresen publikál magyar és angol nyelven. Saját ügyvédi irodájával 2011-ben csatlakozott az Ecovis magyarországi jogi csapatához. 2006 és 2014 között a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökségi tagjaként is szerepet vállalt az ügyvédi közéletben. 1996-tól az International Tax Planning Association tagja. 2000-től az "Offshore Investment" havonta megjelenő szakfolyóirat nemzetközi szakértő testületének (International Bureau) magyar tagja. 2014 óta a STEP – Society of Trust and Estate Practitioners szervezet tagja és ebben a minőségében a STEP HUNGARY egyik megalapítója és titkára.