Dr. Jean Kornél kinevezése

2017. október 13. | Egyéb

Dr. Jean Kornél ügyvéd, az Ecovis Hungary Legal irodavezető-helyettese és equity partnere, megbízást kapott Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottságba (ÁRMB), a munkáltatói oldal képviseletében eljáró tagként. A tagság 2017. szeptember 1-i hatállyal kezdődik, és a megbízás 5 éves időtartamra szól.

Az ÁRMB hatáskörébe tartozik többek közt az Ágazati Párbeszéd Bizottságok részvételi feltételeinek, jogszerű létrejöttének és megszűnésének vizsgálata, és a vonatkozó határozatok meghozatala. Az Ágazati Párbeszéd Bizottságok a munkavállalói és a munkáltatói oldal közötti kétoldalú szociális párbeszédet folytató testületek, melyek munkájukkal nagy mértékben hozzájárulnak a munkabéke megteremtéséhez és fenntartásához, a munkafeltételek javításához, az ágazati kollektív szerződések elterjedéséhez.

Kollégánknak munkájához ezúton is sok sikert kívánunk!

Háttér: Az Ágazati Részvételt Megállapító Bizottság (ÁRMB) az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló 2009. évi LXXIV. törvény [ÁPBtv.] és az ágazati párbeszéd bizottságokról és a középszintű szociális párbeszéd egyes kérdéseiről szóló 2009. évi LXXIV. törvény végrehajtásáról szóló 22/2009. (IX. 30.) SZMM rendelet [ÁPBr.] alapján létrehozott és működő testület. Az ÁRMB tagjait a társadalmi párbeszédért felelős miniszter bízza meg öt évre.

További információ