Jogi szakértőink az M1 és az RTL Klub magazinműsoraiban

2018. március 26. | Szakmai

Februártól kezdődően két TV műsor adásaiban is szakértőként segítették a nézőket ügyvéd kollégáink, az adások témáihoz tartozó, lényeges jogi részletek megvilágításával. A szakmai közreműködés folytatódik tavasszal is.

Örömmel fogadtuk a Forint Fillér – a pénzügyi tudatosság magazinja szerkesztő-riporterének megkeresését, akinek műsorában dr. Kálmán Kinga válaszolt meg kérdéseket: A 2018.02.21-i adásban a lakásbérleti szerződés tovább örökítéséről, és a jogfolytatás lehetőségeiről volt szó, 2018.03.14-én pedig a GDPR rendelet közelgő hatályba lépéséhez kapcsolódott az adatvédelmi tájékoztatás.

Az M1 csatornán szerdánként 11:35-kor látható műsor minden adása bármikor megtekinthető online.

Munkajogi témában az RTL Klub KarrierZóna című műsorával kezdtünk rendszeres együttműködést. A különféle szakmákat, munkaköröket és pozíciókat előnyeikkel és nehézségeikkel együtt bemutató, heti magazinműsor a munkáltató és a munkavállaló számára egyaránt fontos munkaügyi részletek jogi hátteréről is tájékoztatja a nézőket. A szombatonként 11:55-kor kezdődő, 25 perces adásokban szó esett már a munkaviszony kezdetén szükséges tájékoztatási kötelezettségről, a felmondás lehetőségeiről és szabályairól, és a munkahelyi internet privát használatának jogi tudnivalóiról.

A műsor a tavaszi adások után ősztől folytatódik, így terveink szerint munkajogi szakértőink, dr. Bihary Ákos és dr. Fehér Attila további részletekbe is beavatják az érdeklődőket.   

Minden adás visszanézhető az RTL Klub műsorainak új weboldalán.