KAMASZ KALAND

2022. december 14. | Egyéb

Társadalmi felelősségvállalásunk jegyében 2022-ben ismételten a VONESZO - Hátrányos Helyzetűeket Segítő Alapítványnak ajánlottuk fel az idei karácsonyi ajándékozásra szánt összeget.

A VONESZO „Kamasz Kaland, fogadj be!”  elnevezésű projektje a családok átmeneti otthonában élő kamaszok számára biztosít fejlődési lehetőséget. Az Alapítvány a foglalkozások során számtalan művészetterápiás eszközzel, az improvizációs színház technika alkalmazásával segíti a fiatalokat, hogy kijátsszák magukból életük nehéz pillanatait, megismerkedjenek a dráma eszközeivel és ennek révén növeljék önbizalmukat.  A VONESZO szakemberei a projekt keretében tréningekkel, szupervízióval, valamint önismereti csoportok megtartásával segítik a nevelőket, a gyermekvédelmi intézmények szakembereit.

Az egész tanévet lefedő projekt jól tükrözi a VONESZO négy alapértékét, a kiszámíthatóságot, a  rendszerességet, a személyességet, valamint a gyermekek és nevelőik valós igényein nyugvó segítségnyújtást.

Dr. Hortobágyi Sándor partner ügyvéd kollégánk, a VONESZO régi önkéntese sok évvel ezelőtt személyesen megtapasztalta, hogy ezeket az egyszerűen hangzó alapelveket nem is olyan könnyű a hétköznapokban tartalmas és valódi segítséget jelentő alapítványi tevékenységgé formálni, ugyanakkor pontosan ez a VONESZO erőssége és ereje. Támogatni és a támogatást felhasználni ugyanis jót, s jól érdemes.

Bízunk benne, hogy támogatásunkkal hozzájárulhattunk a projekt fenntartható működtetéséhez.