Minden, amit a bizalmi vagyonkezelésről, azaz a magyar trustról tudnia kell!

Minden, amit a bizalmi vagyonkezelésről, azaz a magyar trustról tudnia kell!

2016. március 07.

Új vagyonvédelmi és vagyontervezési jogintézménnyel gyarapodott a magyar jog az új Ptk. bevezetésével, amely nemcsak az öröklésnek jelenthet rugalmas alternatívát, de az adóoptimalizált vagyontranszfernek is hatékony eszköze lehet a jövőben. A bizalmi vagyonkezelés, mint új jogintézmény az eddigi tapasztalatok szerint nemcsak belföldön, de külföldön is jelentős érdeklődésre tarthat számot. Dr. B. Szabó Gábor az Ecovis Hungary Legal senior partnere a bizalmi vagyonkezelés gyakorlati alkalmazási területeiről tartott előadást a Magyar Tudományos Akadémián március 3-án az első hazai bizalmi vagyonkezelő társaság, a Primus Trust Zrt. által szervezett szakértői konferencián, és teszi ugyanezt a 2016. március 31-én megrendezésre kerülő konferencián is.

Utóbbira az alábbi linken tud jelentkezni: http://systemmedia.hu/rendezvenyek/bizalmi-vagyonkezeles-trust-lehetosegek-korlatok-jogszabalyi-hatter-jogi-kepzes/

Kollégánk egyben társszerzője a HVG-ORAC által megjelentetett „A bizalmi vagyonkezelés” c. kézikönyvnek, amely átfogó jelleggel mutatja be a jogintézmény történeti előzményeit, társadalmi és gazdasági indokoltságát valamint jogi, adózási és számviteli környezetét. A könyvet megrendelheti a HVG-ORAC weboldalán: www.hvgorac.hu.  

Ne feledje, ez az a szolgáltatás, amelyre előbb-utóbb minden sikeres embernek szüksége lesz!

Személyre szabott további információért keresse bizalommal jogi szakértőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére!