Munkajogi és cégjogi aktualitások a COVID-19 veszélyhelyzetben

2020. március 19. | Szakmai

Az Ecovis Hungary Legal további kormányintézkedésig nem zár be, változatlan ügyrendben nyújtja a szolgáltatásokat az ügyfelek részére.

Amíg a körülmények nem kényszerítenek bennünket más döntés meghozatalára, a munkavégzésünk fő helyszíne az iroda, az irodavezető equity partner szakmai irányításával. Ezt követően - amíg lehetséges – általánosan a home office üzemmódra állunk át. Az irodavezetés biztosítja az otthoni munkavégzés lehetőségét munkatársainak, és ügyeleti rendszert vezet be az ügyfélkiszolgálásban.

Ebben az embert próbáló időszakban is arra készülünk, hogy minden körülmények között kiszolgálhassuk ügyfeleinket, és mindenben igyekszünk az érdekeik képviseletében eljárni.

Fontos hír ehhez kapcsolódóan, hogy március 15-től kormányrendeletben bejelentett rendkívüli ítélkezési szünet kezdődött a bíróságokon. A rendkívüli ítélkezési szünetben a peres és peren kívüli ügyekben történő feladatellátásról az Országos Bírósági Hivatal elnöke március 17-én az itt olvasható elnöki intézkedést adta ki, ez azonban – ahogy sajnos a helyzet is - napról napra változik. Amint lesz további információnk a még kérdéses részletekről, a folyamatban lévő ügyek ellátáshoz szükséges mértékben természetesen tájékoztatjuk ügyfeleinket a rendelkezésre álló csatornákon.

Honlapunk Dokumentumtárában már megtalálható a Tájékoztató a veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március 18-án elrendelt munkajogi szabályokról – ebben röviden bemutatjuk a friss rendelkezéseket.

Készültünk Önöknek egy munkajogi összefoglalóval, útmutatásként bemutatva a tényeket és tévhiteket a járványügyi vészhelyzetben.

A cégek operatív működésére gyakorolt hatásokat is áttekintettük jogi szempontból – ezeket minden cégvezetésnek érdemes átgondolnia.

Cégjogi vagy munkajogi kérdéseikkel forduljanak bizalommal szakértőinkhez.

Az adott helyzetben különösen fontos az odafigyelés, mi is ezt ajánljuk és kérjük: Vigyázzunk magunkra és egymásra, kövessük az előírásokat, legyünk türelmesek, használjuk okosan személyes felelősségünket és lehetőségeinket – hogy mielőbb visszatérhessenek az átlagos mindennapok. Köszönjük a bizalmukat!