Pázmány - Arsboni Állásbörze 2019

2019. május 10. | Események

Vedd kezedbe a jövődet! – ezzel a szlogennel hirdették meg a PPK JÁK joghallgatói számára az április 30-i Állásbörzét, melyen az Ecovis Hungary Legal is részt vett kiállítóként.

A Pázmány - Arsboni Állásbörze 2019 szervezését és lebonyolítását az Arsboni és az egyetem közösen végezte, a karrierkezdésben pedig több mint 20 kiállító segítette az érdeklődő fiatalokat. Az ügyvédi irodák mellett pl. a Legfőbb Ügyészség, a Gazdasági Versenyhivatal, a Fővárosi Törvényszék és az Országos Bírósági Hivatal standjain is rendelkezésre álltak a szakemberek a munkakezdési lehetőségekkel kapcsolatos információkkal. Az Állásbörzén nem volt hatalmas a tolongás – betudható ez a másnapi ünnepnapnak és a vizsgaidőszak kezdetének – de a résztvevők felkészülten, konkrét kérdésekkel látogatták meg a standokat, a katalógusból tudatosan kiválasztva az őket érdeklő vagy épp még egyáltalán nem ismert kiállítókat. Kollégáink – dr. Molnár Gergő partner ügyvéd és Szöllőskei Laura gyakornok – tapasztalata szerint legtöbben gyakornoki programokról érdeklődtek, és a praktikus tudnivalók közül az iroda jogi szakterületeire ill. a munkaidőre voltak főként kíváncsiak.

A kiállító munkaadókkal folytatott beszélgetéseket jól kiegészítették a 10:00-15:00-ig óránként kezdődő előadások, valamint a szakmai tanácsadások sorozata. Többféle nyereményjátékban vehettek részt a diákok, ezekhez az Ecovis standon is lehetett pecsétet gyűjteni. Az előadásokról és a tanácsadási programokról az esemény honlapja mellett a PPK JÁK Karrier oldala adott tájékoztatást, valamint az Arsboni Facebook oldala is elérhető volt a jelentkezésekhez.

A Pázmány - Arsboni Állásbörze 2019 ismét jó alkalom volt irodánk számára, hogy az ügyvédi pályára készülő fiatalokkal megismertesse az Ecovis tevékenységét.