Új közbeszerzési szakértőnk és a friss jogszabályi változások

2017. június 14.

2017. júniusától dr. Nagy-Fribiczer Gabriella, a közbeszerzésekben kiemelkedő szaktudással rendelkező szakember csatlakozott az Ecovis Hungary Legal csapatához.
 
Új szakértőnk a Közbeszerzések Tanácsánál kezdte közbeszerzési pályafutását, ahol közel 13 éven keresztül több vezetői pozíciót töltött be, és a nemzetközi és oktatási főosztály vezetőjeként is tapasztalatot szerzett. Szakértői munkássága mellett kiemelkedően aktív tevékenységet folytat közbeszerzési témakörben oktatóként, előadóként és szerzőként is. A Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének elnökségi tagja. Dr. Nagy-Fribiczer Gabriella fényképes önéletrajzában további részleteket is olvashat.
 
Új szakértőnk érkezése kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmét a közbeszerzéseket érintő legfrissebb jogszabályváltozásokra.
 
2017. június 1-jei hatállyal módosításra került a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság igazolásának módjára vonatkozó 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet. A módosítás az egységes jogalkalmazás érdekében pontosította a műszaki és szakmai alkalmasság igazolására alkalmazható referenciák kapcsán vizsgálandó időszakokra vonatkozó szabályokat. Ugyanezen alkalmassági követelménnyel összefüggésben korlátok közé szorította az ellenszolgáltatás összege feltüntetésének megkövetelhetőségét is.
 
Az építési beruházások közbeszerzésének szabályairól szóló 322/3015. (X.30.) Korm. rendelet módosítása eltörölte azt a 90 napos korlátot, amely a szerződés megkötését követően korábban rendelkezésére állt az ajánlatkérőnek és a nyertes ajánlattevőnek arra, hogy az árazott költségvetés tételeiről egyeztetést folytassanak és a beépítésre kerülő egyes tételeket véglegesítsék. Erre a jövőben időkorlát nélkül lehetőség van.
 
Személyre szabott további információért keresse bizalommal szakértőinket, akik készséggel állnak rendelkezésére!