20 éve a „Magyar bányászatért”

2022. május 30. | Események

Az Ecovis Hungary Legal bányajogi csoportjának vezetője szakmai kitüntetésben részesült.

A Magyar Bányászati Szövetség múlt héten csütörtökön tartotta fennállásának 30. évi ünnepi közgyűlését. Az ünnepségen „Magyar bányászatért” szakmai érdemérmet kapott dr. Jean Kornél partner ügyvédünk, a Magyar Bányászati Szövetség Jogi Bizottsága elnökeként a bányászat területén több mint két évtizedes kiemelkedő jogi szakmai tevékenysége elismeréséül. A Jogi Bizottság elnökeként és a Felügyelőbizottság tagjaként irodavezetőnk a Szövetség köszönő oklevelét is örömmel vette át a 30. jubileum alkalmából.

Dr. Jean Kornél szakmai munkája a Szövetségben több mint 20 éve kezdődött, és az évek során egyre bővülő ügyfélkör bányajogi feladatainak ellátását ma már több fős munkacsoport végzi az Ecovisnál. A kitüntetés az ő teljesítményük elismerése is, hiszen a csapat a vezetőjével együtt szolgálja a mindennapokban a hazai bányászat érdekeit. A multinacionális, nemzetközi vállalatok jogi ügyeinek intézésétől a hazai kis és nagy bányászati vállalkozások komplex, szakmai érdekképviseletéig kollégáink sokféle feladatot ellátnak. Büszkék vagyunk a szakértői tevékenységükre és megtiszteltetés, ha ezt a szakmai szervezet elismerésre méltónak találja!

Ez a tevékenység rég meghaladta a bányászati jog szűkebb kereteit. Mára már magában foglalja a környezetvédelmi, örökségvédelmi ügyek intézésétől a területszerzésekkel kapcsolatos polgári jogi és kisajátítási ügyeken át a bányák utóhasznosításával kapcsolatos jogi feladatok ellátását, különösen, de nem kizárólagosan a hulladékhasznosítással kapcsolatos projektek felépítését, bonyolítását is.

Irodánk a jogi képviselet vállalásával komplex ügyintézéssel áll az ügyfelek rendelkezésére, mindig az igényeikhez igazítva a működésünk kereteit.

A jogi aktualitásokat és gyakorlati tapasztalatainkat pedig rendszeresen megosztjuk a bányászati konferenciák közönségével, legutóbb a 2022. május 11-13. közt megrendezett XXIV. Bányászati Szakigazgatási Konferencián tartottunk előadást.