Dr. Hortobágyi Sándor

dr. Hortobágyi Sándor
Ügyvéd | Partner | Közbeszerzési tanácsadó
+36 1 439 11 66

Dr. Hortobágyi Sándor az Ecovis Hungary Legal közbeszerzési joggal, társasági-gazdasági joggal és ingatlanjoggal foglalkozó munkacsoportjának társvezetője. A kiemelt szakterületek mellett a munkacsoport tevékenysége kiterjed még az e-kereskedelem, az adatvédelemi jog és a munkajog területére is.

2005-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán diplomázott. 2007-ben, még ügyvédjelöltként csatlakozott az Ecovis magyarországi jogi csapatához.

Jogi karrierjét közbeszerzési területen kezdte, majd általános polgári jogi érdeklődése okán több magánjogi természetű jogterületen is jártasságot szerzett.

Szakterületei közé tartozik a közbeszerzési jog, a polgári jogon belül a követeléskezelés, az ingatlanjog és a szerződési jog.

Közbeszerzési szakterületen való jártassága mind ajánlatkérői, mind ajánlattevői oldalon való közreműködésén és a közbeszerzési gyakorlat követésén alapul. Közbeszerzési eljárások teljes körű lebonyolításán túl, egyedi közbeszerzési kérdésekben is tanácsokat nyújt.

Másik kiemelt működési területe a követeléskezelés, amelyben jelentős tapasztalattal rendelkezik a követelések érvényesítésének teljes spektrumát lefedve. A megbízások teljesítése során átfogó és részletekbe menő szakmai gyakorlatot szerzett a programfejlesztés, a szervezés, az adatelemzés és folyamattervezés területein.

Az ingatlanjog területén az ügyfélbarát és minden szerződő fél érdekét szem előtt tartó ingatlan-ügyintézés híve, legyen szó egy egyszerű adásvételről, ajándékozásról, társasházi ügyekről, tetőtér-beépítésről, használati jellegű megállapodásokról, vagy egyéb jogügyletről. Társasházak és különböző társasházi ügyek teljes körű jogi képviseletét látja el.

Az ügyfelekkel való kapcsolattartást angol nyelvtudása és német társalgási nyelvtudása segíti.

Szakterületeihez kapcsolódó gyakorlati tapasztalatait és tájékoztató célú jogi véleményét rendszeresen megosztja a Jogadó Blog, a Közbesz Blog és a Wolters Kluver Jogászvilág cikkeiben.