Ecovis Gyakornoki Program

2021. október 27. | Szakmai

Elindult az Ecovis Hungary Legal gyakornoki programja, melyben a tulajdonosi átalakulást követően már megújult keretek közt, hosszú távú munkavégzésre várunk joghallgatókat ügyvédi irodánkba. Nem a kötelező gyakorlatra kínálunk helyet, hanem a jogi tanulmányok mellett, hetente kb. 10 órában rendszeresen végezhető feladatokhoz keresünk munkatársat az ügyvédi szakma iránt érdeklődők körében. A gyakornoki pozíció akár sokéves együttműködés kezdetét is jelentheti.

Első gyakornokunk, Végh Zsófia, aki az ELTE ÁJK harmadéves diákja, szeptember második felében kezdett nálunk. Tanulni szeretett volna, és ebben mi partnerek vagyunk: próbálunk Zsófinak izgalmas, motiváló feladatokat adni, miközben az irodai rutinnal is megismerkedik.

Programunk jellemzője, hogy a gyakornok feladatait havonta másik partner koordinálja, így több munkacsoport szakterületeibe és munkafolyamataiba is betekinthet. Állandó feladatként a külsős ügyintézést végzi, mellette pedig sokféle jogi tevékenységbe belekóstolhat, pl. átnézhet szerződéseket, belehallgathat ügyfeles megbeszélésekbe. Mindenből láthat egy kicsit, miközben hasznos segítséget nyújt jogászainknak. Mire eljut az egyetem végére, már jelentős előnynek számító szakmai tapasztalatokra tesz szert.

Az eltelt pár hétben mi is elkezdtük tanulni ezt az új együttműködési formát, ami irodánk szervezeti működésében is továbblépést jelent. Bízunk benne, hogy a Zsófival elindított, hosszú távban gondolkodó gyakornoki programunk kölcsönösen sikeressé válik, és újabb joghallgató gyakornokkal bővíthetjük csapatunkat rövid időn belül!