Folytatódnak a közbeszerzési konferenciák

2019. február 06. | Szakmai

2019 január közepétől folytatódnak szakértőink részvételével a közbeszerzési törvény többlépcsős módosításáról szóló konferenciák. Dr. Szabó Andrea, az Ecovis Hungary Legal partner ügyvédje, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó, valamint dr. Nagy-Fribiczer Gabriella közbeszerzési és európai uniós szakjogász előadásaikban kitérnek a Közbeszerzési Döntőbizottság és a bíróságok aktuális joggyakorlatának bemutatására is.

A közbeszerzési törvény (Kbt.) legújabb módosításai még 2018. novemberében kihirdetésre kerültek, a többlépcsős hatályba lépéshez igazodva azonban hónapokon keresztül folyik a kapcsolódó szakterületeken - ajánlatkérői és ajánlattevői oldalon egyaránt - dolgozó szakemberek továbbképzése és felkészítése a változásokra.  
A szakmai oktatással foglalkozó szervezetek közül többen is felvették programjukba a témát, így szakértőink 2019. január 16-án a Diamond Top Consult konferenciáján adtak elő, majd január 18-án a Vezinfó által szervezett közbeszerzési rendezvényen tartottak konzultációs képzést.

Az előadások tartalmukban - a központi téma mellett - hangsúlyt helyeznek arra, hogy újdonságokat és aktuális határozatokat mutassanak be, így jól lekövethető legyen a folyamatosan alakuló joggyakorlat. A konferenciák célja a legfontosabb gyakorlati elemek kiemelése, különös figyelemmel a szabálytalanságok és a bírságok elkerülésére. A rendezvényeket követően lehetőség nyílik a résztvevők kérdéseinek megbeszélésére, egyéni konzultációra is.

A januári konferenciák kötetlen hangulatban zajlottak, és a résztvevők körében tetszést aratott a gyakorlatorientált tematika és a szinte korlátlan kérdezési lehetőség. Márciusra már szerveződik a következő rendezvény, és a tervek közt szerepel egy szakmai nap is, kifejezetten az ajánlattevők számára összeállított tartalommal – amire nagy igény lenne.

Köszönjük hosszútávú szakmai partnereink, a Diamond Top Consult és a Vezinfó felkéréseit, örömmel veszünk részt az aktív együttműködésben!