Kardos Péter

Kardos Péter
Partner
+36 30 2041743

Közgazdász, okleveles könyvvizsgáló és adószakértői képesítéssel rendelkező szakember. Diplomáját a Budapest Közgazdaságtudományi Egyetem számviteli szakirányán szerezte. Szakmai pályafutását a Pénzügyminisztérium Számviteli Főosztályán kezdte. Az ott eltöltött öt év után egy kisebb hazai könyvvizsgáló cégnél építette ki és vezette az adótanácsadási területet. Ezt követően csatlakozott az ABT Treuhand csoporthoz, ahol 8 évet töltött, 6 évig vezette az adótanácsadási üzletágat üzletágvezetőként, később partnerként. 2017 nyarától az Ecovis Tax Solution Kft. partnere.

Főként nemzetközi nagy- és középvállalatok magyarországi tevékenységének adózási és számviteli támogatásában szerzett komoly tapasztalatokat. Többek között széles körű számviteli ismereteire is támaszkodva nyújt segítséget hazai és nemzetközi vállalkozások adózási kérdéseiben. Munkája során főképp termelő és kereskedő iparágban működő cégeket segített, részt vett számos vállalatcsoport struktúrájának átalakításában, átvilágításokban, különféle M&A tranzakciókban. Korábbi üzletágvezetői tapasztalata révén komplex rálátással rendelkezik a hazai főbb adónemekre, azok összefüggéseire, a szabályozás esetleges érzékenyebb pontjaira. Tanácsadási munkáját a magyar mellett, angol és német nyelven végzi.

A tanácsadási munka mellett számos könyv és cikk szerzője, társzerzőként jegyzi a Számvitel Nagy Kézikönyve című kiadványt, indulásától kezdve hetedik éve tagja a Wolters Kluwer kiadó Számviteli Tanácsadó lapja szerkesztőbizottságának, előadó adózási, számviteli előadásokon. Az Országos Számviteli Bizottság tagja, amely testület jogszabályi rendelkezés alapján  számvitel elméletének és alkalmazott módszertani megoldásának fejlesztésén munkálkodik, a nemzetgazdasági miniszter munkáját szakmailag támogatja, tagjait a miniszter nevezi ki.