Kötelező lesz az online cégkapu!

2017. január 31.

A legfrissebb jogszabályváltozások értelmében a cégek és egyéb szervezetek kötelesek bejelenteni hivatalos elektronikus elérhetőségüket az ügyintézési rendelkezések nyilvántartásába. Ez a céges ügyfélkapu, vagy röviden cégkapu.  A kötelezettséget a cégek a cégjegyzékben való feltüntetéssel is teljesíthetik.

A bejelentést 2017. augusztus 30-ig kell teljesíteni. A jogszabály a gazdálkodó szervezetek fogalmát használja, így a kötelezettség vonatkozik a cégektől kezdve az ügyvédi/közjegyzői irodákon át az egyéni vállalkozókra is.

A cégkapu a hivatalos szervekkel való elektronikus kapcsolattartást szolgálja.

A kijelölt NISZ Zrt. minden gazdálkodó szervezet számára ingyenesen biztosít cégkapuként 300 MB-os tárterületet, továbbá a cégbíróság részére bejelenti a tárhelyhez kapcsolódó címet, mint hivatalos elérhetőséget.

A cégtörvény módosítása szerint 2018. január 1-jétől a cégeknek már kötelezően közzé kell tenniük a cégjegyzékben céges ügyfélkapujuk címét.

A cégkapuval kapcsolatos további tájékoztatásért keresse bizalommal az Ecovis Hungary Legal szakértőit, akik készséggel állnak rendelkezésére!