KÖZBESZ BLOG és a kötelező elektronikus közbeszerzés

2017. december 13. | Szakmai

Jelentős változás várható a közbeszerzések területén 2018-ban Magyarországon: a papír alapú közbeszerzési eljárás helyett átállunk az elektronikus úton történő eljárásra.

A közbeszerzési joggyakorlat aktualitásairól szóló előadásainkkal segíteni szeretnénk az átállást a szakemberek számára. A novemberben - a Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetségének támogatásával - elindított KÖZBESZ BLOGunkban pedig rendszeresen olvashatóak cikkeink a jogi változásokról, gyakorlati tudnivalókról, szakmai érdekességekről.

Hazánkban már kialakításra került az egységes elektronikus közbeszerzési rendszer, ennek használata minden ajánlatkérő és ajánlattevő számára kötelező lesz. Az eredetileg tervezett 2018. januári bevezetést ugyan elhalasztották, de fel kell készülni a legkésőbb 2018. április 15-től induló átállásra.

Közbeszerzések területén szakértő jogászaink, dr. Szabó Andrea és dr. Nagy-Fribiczer Gabriella november-december folyamán már több nagy konferencián tartottak előadást a vonatkozó joggyakorlatról (diamondtopconsult.hu, vezinfo.hu, systemmedia.hu), és közbeszerzési blogunkban is hírt adtunk az áttérés menetrendjének módosulásáról. Ezen felül a közbeszerzési aktualitások körében bemutatjuk a közelmúlt legfontosabb segédanyagait, a fontosabb témakörökben született döntőbizottsági határozatokat, és az aktuális ellenőrzési tapasztalatokat.

2018. januártól folytatódnak az előadások, és folyamatosan tájékoztatjuk az érdeklődőket KÖZBESZ BLOGunkban is.

Ha Ön is érintett az elektronikus közbeszerzési rendszer használatában, itt figyelemmel követheti az aktuális szakmai eseményeket.