NAAVA – innovatív megoldás az egészséges irodai levegőért

2022. február 23. | CSR

A környezettudatos és fenntartható működésre, az egészséges munkakörnyezetre és a környezetvédelemmel kapcsolatos szakmai tevékenységekre helyez nagyobb hangsúlyt 2022-től az Ecovis Hungary Legal.

A tavaly megújult tulajdonosi kör számos területen indított el változást az ügyvédi iroda életében. Ennek része, hogy az irodai környezet jó levegőjének biztosítására nemrég egy különleges, innovatív megoldást választottunk: Az Ecovis első NAAVA berendezése február elején kezdte meg működését a nagytárgyalónkban. Az élő növényes, többfunkciós design bútorként is használható berendezés speciális levegőtisztítást végez. A levegő minőségének javulását munkatársaink és ügyfeleink már érzékelik, és érdeklődve figyelik magukon a kedvezőbb élettani hatásokat.

A NAAVA egészséges és természetközeli környezetet varázsol a beltérbe.

A NASA technológián alapuló, mesterséges intelligenciával működő találmány több, mint egy évtizede indult világhódító útjára Finnországból. Magyarországi képviselete néhány hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit. Hazánkban első ügyvédi irodaként az Ecovis Hungary Legal telepített NAAVA-t a tárgyalójába.

A berendezés sokkal többet nyújt egy hétköznapi zöld falnál. Meggátolja a beltéri tünetek kialakulását és csökkenti a fáradtságot. Az adott helyiség jellemzőit folyamatosan figyelve optimalizálja a páratartalmat és tisztítja a levegőt a káros vegyi anyagok kiszűrésével, speciális baktériumokkal beoltott növényeken keresztül. A nálunk lévő NAAVA kb. 150 m2 általános zöldfal növényeinek teljesítményével egyenlő.

Irodánk elindult az egészséges levegő és a szemet gyönyörködtető, fenntartható zöldítés útján. Hiszünk abban, hogy bemutató térként is segíthetünk újradefiniálni a modern beltéri munkakörnyezetet.

A környezetvédelmi jog, a hulladékkezelés és a bányajog területeihez kapcsolódóan eddig is számos kiváló zöld projektet követhettünk figyelemmel partnereinknél. A jó példákból tanulva és szakmai együttműködéseket kialakítva szeretnénk saját kezdeményezésekkel is hozzájárulni a tudatos környezetvédelem jövőjéhez.