Tóth Mariann

Könyvvizsgáló
+36 1 439 11 66

A Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi karának német tagozatos marketing szakközgazdász végzettségét követően 2000-ben a Pénzügyi és Számviteli karon szerzett könyvvizsgálói oklevelet, majd 2002-ben elvégezte a Saldo Zrt. adótanácsadói szakképzését. Szakterülete a magyar és nemzetközi számvitel, a nemzetközi beszámolók összeállítása (IFRS, HBII, Swiss GAAP FER), és jelentős tapasztalatot szerzett a közép- és nagyvállalatok könyvvizsgálatában, valamint a kapcsolódó tanácsadásban.

Könyvvizsgálói pályafutását az Arthur Andersen-nél kezdte a német csoportban, majd 5 évet töltött a Metrum Könyvszakértő Kft-nél ugyancsak a német nyelvű ügyfelek kiszolgálásával. 2008-tól az ABT Hungária Könyvvizsgáló Kft. audit partnereként és igazgatójaként folytatta szakmai tevékenységét, ahonnan 7 év után az Audit & Consulting Partner Kft. ügyvezető partneri pozíciójába lépett tovább. 2017 januártól az Ecovis Audit Kft. könyvvizsgáló partnere.

Szakmai felsőfokú német és angol nyelvtudását napi szinten használja munkája során.

Számos iparágban szerzett átfogó tapasztalatot, egyéni referenciái között említhetőek: Müller Drogéria Magyarország, Salamander Hungária, Berkemann, Batz Manufaktura, Spirit Hotel, NaturMed Hotel Carbona.