VONESZO Alapítvány támogatása

2021. december 15. | CSR

2021-ben a hátrányos helyzetű gyermekek segítésével újabb területet nyitottunk a társadalmi felelősségvállalásunkban: Az Ecovis Hungary Legal egyik partner ügyvédjének javaslatára, aki az alapítvány régi támogatója és egyben önkéntese is, a VONESZO Alapítványnak ajánlottuk fel az idei karácsonyi ajándékozásra szánt összeget.

 A VONESZO - Hátrányos Helyzetűeket Segítő Alapítvány a gyermekvédelmi intézmények szakembereinek és ellátottjainak nyújt rendszeres segítő szolgáltatásokat. Egész évben futó programjaikra, szakértőik és önkénteseik országjárására a mostani, mentálisan megterhelő időszakban talán még nagyobb szükség van.

A gyermekotthonokban és családi átmeneti otthonokban élő fiatalok és nevelőik számára nyújtott humán támogatás a lélekfrissítő, játékos foglalkozásoktól a táborozáson át a digitális és szakmai kompetenciafejlesztésig sokféle tevékenységben nyilvánul meg.

A lelki egészség szempontjából rizikócsoportba tartozó, gyermekvédelmi ellátórendszerbe kerülő gyerekekkel végzett pszichoszociális rehabilitáció többek közt támogatja a társadalmi integrációjukat és próbál kilátásokat felmutatni. A gyermekvédelemben szigorú rend mentén élnek, kevés a programlehetőség, így minden projekt plusz figyelmet is jelent a gyerekek számára.

Szerintünk is úgy érdemes támogatást adni, hogy az személyes, szükségletekre épülő és kiszámítható legyen.