Előadásaink a KÖSZ és az MVSZ rendezvényein

2018. július 04. | Események

Júniusban GDPR és közbeszerzési jog témákban is előadásokat tartottak szakértőink két nagy szakmai szervezet, a KÖSZ és az MVSZ rendezvényein.

A Közbeszerzési Tanácsadók Országos Szövetsége (KÖSZ) 2018-ban is folytatja népszerű szakmai konzultációs rendezvénysorozatát: A 31. Közbe-Szerda 2018. június 13-án került megrendezésre a szakterülettel foglalkozó érdeklődők részére, ezúttal az Ecovis szakértőinek bevonásával.

Dr. Szabó Andrea, az Ecovis Hungary Legal partner ügyvédje, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó előadásával kezdődött a rendezvény, aki a közbeszerzési szerződések módosításáról és a szerződések teljesítésének ellenőrzési gyakorlatáról beszélt, több, a közelmúltban született döntőbizottsági határozatot ismertetve. Az előadás teljes dokumentuma letölthető.

Ezt követően dr. Nagy-Fribiczer Gabriella a közbeszerzési eljárások előkészítéséhez és a bírálathoz kapcsolódó, aktuális joggyakorlati problémákat mutatta be. A konzultációt Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke zárta kiemelkedő színvonalú előadásával, aki a jogorvoslati eljárások tapasztalatait, különösen a Kúria és a bíróságok legfrissebb döntéseit, valamint az elektronikus ügyintézés szabályait ismertette a résztvevőkkel.

A Magyar Vámügyi Szövetség június elején tartott továbbképzést tagjainak a hatályos GDPR rendelet részleteiről. Meghívott szakértő előadóként adatvédelmi jogászunk, dr. Kálmán Kinga tájékoztatta a résztvevőket az aktuális jogszabályi előírásokról.

Köszönjük stratégiai partnereinknek, a KÖSZ-nek és az MVSZ-nek a megtisztelő felkérést, a jövőben is örömmel veszünk részt aktív szerepben rendezvényeiken.