STEP Hungary és MVSZ Konferencia

2017. április 28. | Események

Az ECOVIS HUNGARY - a Magyar Vámügyi Szövetség, valamint a Magyarországi Bizalmi Vagyonkezelők Egyesületének stratégiai partnereként és támogatójaként - áprilisban két országos konferencián vett részt szakmai előadásokkal.

Az MVSZ hagyományos éves konferenciáján április 21-22-én Egerben találkoztak össze a tagok a 2017-es nemzetgazdasági folyamatokhoz kapcsolódó vám-, adó- és környezetgazdálkodási szakmai munka megbeszélésére. Az ECOVIS HUNGARY cégcsoport új belépőként, első alkalommal mutatkozott be személyesen. Adószakértői szempontból dr. Pályi Zoltán, a jogi kapcsolódásokat összefoglalva pedig dr. Jean Kornél tartott előadást a gyakorlati tudnivalókról az MVSZ szakterületeit érintő, aktuális témákban. Az országhatárokon átnyúló, komplex szolgáltatásokra, valamint a folyamatos szakmai párbeszéd lehetőségére is felhívták a figyelmet: az április óta működő Jogadó Blog rendszeres bejegyzései, és a „Számlázási kézikönyv 2017” című kiadvánnyal elindított, új szakkönyv sorozat számos aktuális részletet illetően is válaszokat kínál.

A Magyarországi Bizalmi Vagyonkezelők Egyesületének immáron 6. nemzetközi konferenciáját, a STEP Hungary-t április 27-én nagy érdeklődés mellett tartották meg Budapesten. A több mint 130 fős szakmai résztvevői körben az ECOVIS HUNGARY-t dr. B. Szabó Gábor senior partner képviselte, aki a STEP hazai szervezetének egyik alapítója és titkára. 25 éves nemzetközi gyakorlattal a háta mögött elismert szakértőként vesz részt a magyar bizalmi vagyonkezelés meghonosításában, számos szakmai cikke jelent meg, az eddigi egyetlen kézikönyv és egy friss tanulmánykötet társszerzőjeként is ismert. A „Magyar Trust” intézményéről rendszeresen publikál a jogado.hu-n, blogbejegyzéseiben áttekintést ad a működésről, és fontos részleteket is véleményez.