Újabb szakmai kiadvány a bizalmi vagyonkezelés témakörében

2017. május 29. | Egyéb

A STEP Hungary 6. konferenciájával szinte egy időben látott napvilágot a „Magyar Trust” néhány éves fennállásának szakmai összegzése: A trust bevezetése Magyarországon és a nemzetközi gyakorlat című tanulmánykötet.  

A több mint 200 oldalas kiadvány 2014-től máig megrendezett konferenciák anyagát, előadásait szerkesztett formában tartalmazza. A műben elsőként jelenik meg dr. B. Szabó Gábor, az Ecovis Hungary Legal senior partnerének neve a szerzők között, aki szerzőtársával a bizalmi vagyonkezelés társadalmi összefüggéséit tárgyalja. A kötet írásai kitérnek a hazai szabályozáshoz kapcsolódó, magánjogi, engedélyezési, társadalmi és adózási összefüggésekre illetve néhány angol nyelvű tanulmány elemzi a nemzetközi, például hongkongi, liechtensteini, cseh, orosz jogalkotást és joggyakorlatot. A tanulmánykötet megrendelhető a HVG ORAC Lap és Könyvkiadónál.

Dr. B. Szabó Gábor a „Magyar Trust” intézményéről rendszeresen publikál a jogado.hu-n, blogbejegyzéseiben áttekintést ad a működésről, és fontos részleteket is véleményez.