Közbesz blog

Hírek

Itt olvashatóak azok a szakmai aktualitások és rövidhírek, melyek saját szerkesztőségi anyagaink mellett együttműködő partnereinktől származó információkat is tartalmaznak. A külsős hírek forrásait minden esetben feltüntetjük, így a részletekről a megadott elérhetőségeken tájékozódhatnak.

Új kollégát keresünk!

Az Ecovis Hungary Legal  közbeszerzési munkacsoportja tapasztalattal rendelkező közbeszerzési tanácsadót / jogászt / ügyvédet keres főállású munkaviszonyba és / vagy társult ügyvédi pozícióba. Szakmai karrierépítés, remek fiatal csapat, kiemelkedő kondíciók!
Fényképes szakmai önéletrajzokat e-mailben várunk.

Közbe-Szerda - szakmai konzultációs rendezvénysorozat

KÖSZ 2018-ban is folytatja népszerű szakmai konzultációs rendezvénysorozatát. A Közbe-Szerda 2018. június 13-án 31. alkalommal került megrendezésre, ezúttal az Ecovis szakértőinek bevonásával. Dr. Szabó Andrea, az Ecovis Hungary Legalpartner ügyvédje, felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadó a közbeszerzési szerződések módosításáról és teljesítésük ellenőrzési gyakorlatáról szóló előadásával kezdődött a rendezvény. Dr. Nagy-Fribiczer Gabriella a közbeszerzési eljárások előkészítéséhez és a bírálathoz kapcsolódó, aktuális joggyakorlati problémákat mutatta be. A konzultációt Dr. Puskás Sándor, a Közbeszerzési Döntőbizottság elnöke zárta kiemelkedő színvonalú előadásával.

2018. április 15-ig még nem kötelező az EKR alkalmazása

Az Országgyűlés elfogadta a közbeszerzési törvény azon módosítását, amely a korábbi 2017. december 31-i határidő helyett 2018. április 15-ig ad haladékot az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer kötelező használata tekintetében. A részletekről "Haladék: módosul a kötelező elektronikus közbeszerzésre való áttérés menetrendje!" című blog bejegyzésünkben tájékozódhatnak.

Hasznos iránymutatás szakemberek számára

Az átlátható és hatékony közbeszerzései joggyakorlat elősegítése érdekében a Közbeszerzési Hatóság közzétette a C(2013)9527/F1 Bizottsági határozatot az Unió által megosztott irányítás keretében finanszírozott kiadásokra vonatkozóan a közbeszerzési szabályok megsértése esetén a Bizottság által végrehajtandó pénzügyi korrekciók megállapításáról szóló iránymutatás meghatározásáról és jóváhagyásáról. 

Nemzetközi együttműködés

Magyarország Közbeszerzési Hatósága nemzetközi együttműködéstkezdeményezett a V4-es tagországok, valamint Horvátország, Macedónia és Szerbia társszervezeteivel. Az együttműködés célja a jó gyakorlatok megosztása, valamint az EU-s források felhasználására irányuló uniós ellenőrzésekkel kapcsolatos tapasztalatcsere, közös álláspont kialakítása.