Jog

2022. augusztus 30.
Egy uniós döntés értelmében az édesapáknak 2022. augusztus 2-ától gyermekük születésekor az eddigi 5 (ikergyermekek esetén 7) munkanap duplája, azaz 10 nap pótszabadság jár. Igaz, a magyar helyzet egyelőre felemás. Az Európai Parlamentben 2019-ben elfogadott jogszabály szerint az új irányelvet a tagállamoknak az elfogadást követően három éven belül kell átültetniük saját jogrendjükbe, ennek... »
 
2022. július 14.
A hazai lakáspiacon egyre több új építésű ingatlan kerül átadásra, és vevőként nem mindig lehetünk maradéktalanul boldogok a kivitelezéssel.   Érdemes tehát tisztában lennünk azzal, hogy a lakásépítéssel kapcsolatos kötelező jótállás – köznapi nevén garancia – szabályait külön kormányrendelet rögzíti, és jogi megoldási lehetőségeket kínál a hibás teljesítés esetén.   Cikkünkben... »
 
2022. május 31.
Hosszú évek egyik legnagyobb társasházi gondját oldja meg a garázsbeállókra vonatkozó friss miniszteri rendelet. A teremgarázs beállóhelyeket eddig nem lehetett önálló ingatlanként, vagyis 1/1-es tulajdonként bejegyeztetni, mert nem minősültek helyiségnek. Így eladási szándék esetén az osztatlan közös tulajdonra vonatkozó szabályok szerinti elővásárlási folyamat lebonyolítása gyakran... »
 
2022. április 28.
Mit tehetünk, ha nem mondanánk le a webshop részéről visszaigazolt megrendelésünkről? Ha ragaszkodunk a kedvező áron hirdetett termékhez, és nem szeretnénk utólag jelzett készlethiány miatt elállni a vásárlástól? Hiszen a webshop a megrendelés visszaigazolása előtt ellenőrizheti a készletet, vagy berendelhet újabb szállítmányt. A teljesítés megtagadására ez nem tűnik jogos indoknak. Mi állhat... »
 
2022. március 31.
Idén április 4-én sokan nem dolgoznak majd a munkavégzési kötelezettség alóli mentesülés egyik speciális esete miatt. Ha Ön szavazatszámláló vagy helyi választási bizottsági tag április 3-án, munkavállalóként mentesül a munkavégzési kötelezettsége alól másnap, és a munkabérét is megkapja. Csak épp nem a munkáltatója állja arra a napra a költségeket. Ha pedig Ön munkáltató, érdemes tisztában... »
 
2022. február 24.
Az Ecovis Hungary Legal hazánkban első ügyvédi irodaként telepített NAAVA-t a tárgyalóba. Ezzel irodánk elindult az egészséges levegő és a szemet gyönyörködtető, fenntartható zöldítés útján.  Beltéri munkakörnyezetünk jó levegőjének biztosítására nemrég választottuk ezt a különleges, innovatív megoldást: Az Ecovis első NAAVA berendezése február elején kezdte meg... »
 
Feliratkozás News csatornájára